TÜKETİCİ KORUMA EĞİTİMLERİ BAŞLADI

18 Mart 2024
15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında Tunceli’de ilk kez Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından bilinçli tüketici eğitimlerine başlandı.
 
Bu kapsamda Tunceli Valimiz Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu’nun talimatları kapsamında ilk eğitim Aile Destek Merkezi (ADEM) de gerçekleştirilirken, eğitimler Ticaret İl Müdürlüğümüzden Şube Müdürü Kadriye Çılğın ve Tüketici Hakem Heyeti Raportörümüz Fatih Özen tarafından verildi.
 
Verilen eğitimde, vatandaşlara haklarını aramada Tüketici Hakem Heyetine başvurmadan önce hatasız etkin bir sonuç almak için neler yapmaları gerektiği anlatılarak, kendilerinden gelen sorularda Tüketici Hakem Heyeti uzmanları tarafından cevaplandırıldı.

Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında Tunceli’de ilk kez böyle bir eğitimin düzenlendiğini belirten İl Müdürümüz Kayahan Topal; “ilk eğitimin Aile Destek Merkezinde (ADEM) bulunan kursiyer ve usta üreticilere yönelik gerçekleştiğini” belirterek, “hafta içerisinde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik de eğitimler düzenleyeceklerini” kaydetti.